3rd Board

From September 2007 till September 2008, the 3rd board is in charge of S.V.A.T. Astatine, consisting of:

From left to right: Ellen Norde, Matthijs Oomen, Maarten Flink, Robert Kommer en Jeroen Jansen

Maarten Flink – Chairman

Voor iedereen die mij nog niet kent, zal ik, zo mogelijk, een korte, bondige samenvatting geven over wie ik ben. Ik ben Maarten Flink, 20 jaar geleden geboren in het ziekenhuis in Venlo, maar ik heb mijn hele leven in het Brabantse Deurne gewoond, totdat ik op een zekere dag besloot om AT te gaan studeren en op kamers moest, sindsdien woon ik met veel plezier op de Calslaan op de campus.
In mijn eerste jaar als AT’er wilde ik eventueel wel een commissie doen en schreef me in voor de KaCo, daarnaast gaf ik bij de ATEC aan dat ik wel een excursie kon regelen. De volgende dag ontving ik van Mark een mail: “Gefeliciteerd, je zit in de ATEC.” Op deze manier is mijn activisme binnen de vereniging begonnen. Omdat dit alles niet heel veel tijd kostte, studeerde ik mijn eerste jaar nominaal. Om daar wat aan te doen besloot ik maar wat meer te gaan doen voor onze mooie vereniging. Zo ben ik afgelopen jaar onder andere druk bezig geweest met het opzetten van deze mooie periodiek die u hier leest; de buitenlandreis, de excursies, de ATbbq en het maken van foto’s op allerlei activiteiten. Maar ook dat mocht allemaal niet baten en ook mijn tweede jaar haalde ik al mijn vakken.
Om daar nu toch echt maar een eind aan te maken, besloot ik mij kandidaat te stellen voor het bestuur der S.V.A.T. Astatine. Dit was natuurlijk niet de reden om het bestuur in te gaan: in die afgelopen twee jaar ben ik verslaafd geraakt aan het organiseren, opzetten en regelen van dingen. Daarnaast had ik nog genoeg ideeën over hoe de vereniging nog mooier kon worden. Dit past mooi bij het zijn van voorzitter; je moet het overzicht houden over zowel het bestuur als de hele vereniging en je bent betrokken bij alles wat er speelt.
Nou zullen jullie denken dat ik alleen met Astatine en AT bezig ben, maar gelukkig is het tegendeel waar. Tussen al mijn verenigingsbezigheden lig ik meerdere malen per week in het zwembad op de campus om een lekker potje te waterpoloën, want wat is er nou zo ontspannend als met ballen gooien en worstelen in het zwembad? Daarnaast ben ik in de weekenden waarin ik geen wedstrijd speel samen met mijn vader en broer een auto aan het bouwen. Het was ooit een Eend, nu wordt het een Burton en de motor draait alweer. Ook drink ik samen met vrienden of familie graag een biertje/ ijntje/whiskeytje en zing daarbij een willekeurig lied. Ook gewoon muziek luisteren kan ik zeer waarderen, ik ben verslaafd aan lekker eten en koken en, als het kan, reis ik ook nog graag, want het is overal op de wereld zo veel mooier dan in Nederland.
Ik hoop het komend jaar samen met mijn bestuursgenoten en jullie onze mooie vereniging weer een grote stap vooruit te helpen. Als ik tijd heb ben ik altijd in voor een goed gesprek over een der eerder genoemde onderwerpen of gewoon over helemaal niets.
Ik zie en spreek jullie snel op een activiteit, in de kamer, of gewoon in de rij bij de supermarkt!
Maarten Flink
Voorzitter
3e bestuur der S.V.A.T. Astatine

Matthijs Oomen – Secretary

Wat is een bestuur zonder secretaris? De secretaris is binnen het bestuur degene die zorgt dat alle informatie bij de juiste personen terechtkomt en het bestuur eraan herinnert welke afspraken er open staan. Eigenlijk ben ik dus gewoon degene die al het schrijfwerk op zich neemt, oftewel een typmiep. Daarnaast moet ik ook nog eens voor de contacten met andere verenigingen zorgen en alle post verwerken.
Ik zal mezelf toch nog maar even echt voorstellen, voor als er nog mensen zijn die mij nog niet kennen van de verschillende activiteiten. Ik ben Matthijs Oomen, of ook wel Mazzias. De meeste mensen kennen mij van het gek doen met de rest van het kandidaatsbestuur.
Ik kom uit het pittoreske dorpje Roelofarendsveen, bekend van de files bij ons mooie aquaduct. Na twee jaar gewoon gestudeerd te hebben en in mijn tweede jaar de sportcommissie en de fotocommissie te hebben gedaan, leek het me leuk om me dit jaar aan te melden voor het bestuur van de studievereniging. Ik heb speciaal gesolliciteerd naar de secretarisfunctie, omdat ik dacht dat ik voor deze functie de meeste competenties heb. Naast de functie van secretaris zal ik komend jaar ook optreden als contactpersoon voor de sportcommissie en de fotocommissie.
Voor hobby’s moet je natuurlijk tijd maken, ook al studeer je hard. Ik ben namelijk al een jaar of 15 (zeer) actief vliegtuigspotter. Hiervoor ga ik vaak naar Schiphol en in de zomer ga ik graag naar internationale vliegvelden als Londen of Parijs. Als ik de kans krijg ga ik ook bij vliegshows in binnen- en buitenland kijken. Afgelopen zomer ben ik daarvoor bijvoorbeeld in Hongarije geweest. Naast de vliegtuigen voetbal ik ook nog actief. In het weekend speel ik competitie bij mijn ouders in het westen en doordeweeks speel ik in de interne competitie van vv Drienerlo bij twee verschillende teams.
Naast het bestuur, dat mijn meeste tijd zal innemen, wil ik in het komende jaar proberen om de vakken uit het tweede jaar die ik nog niet gehaald heb te halen.atuurlijk zal ik ook zeer regelmatig in de kamer te vinden zijn, dus mocht je vragen hebben aan mij, weet je me te vinden. Ook als je volledig onzinnige vragen hebt, ben ik de juiste persoon om ze aan te stellen, ik kan je verzekeren van een onzinnig antwoord.
Ik wens jullie allemaal veel plezier komend jaar en ik hoop jullie allemaal terug te zien bij de verschillende activiteiten!
Matthijs Oomen
Secretaris
3e bestuur der S.V.A.T. Astatine

Robert Kommer – Treasurer

Daar zit je dan, ‘s morgens vroeg om kwart voor negen in de bestuurskamer. Verder heeft er natuurlijk niemand de moeite genomen om zo vroeg uit bed te komen, waardoor je alleen de tijd moet zien door te komen. Gelukkig is dat als bestuur niet zo moeilijk, er is genoeg te doen. Daarnaast heeft de ATtenCie aan elk bestuurslid gevraagd een stukje te schrijven, wat je nu aan het lezen bent.
Maar laat ik me eerst even kort voorstellen. Ik ben Robert Kommer, 20 jaar oud en ben geboren in het pittoreske Hoevelaken. In 2005 heb ik de stap naar Enschede gemaakt en mijn huis gevonden op de campus.
Ik ben nu dus inmiddels alweer derdejaars AT’er. Naast de studie ben ik veel op het voetbalveld te zien. Zo train ik twee avonden in de week, om op zaterdag in actie te komen voor Veld 1 van vv Drienerlo. Ook voetbal ik op de overige avonden nog regelmatig mee in de interne competitie, natuurlijk voor ons eigen ATeam en ook voor het wat hoger spelende Vana Tallinn, voorheen Kats Sjikke (voor de kenners). Een vrij druk avondprogramma dus.
En dan ben je ineens bestuur. Natuurlijk, dat was ook de bedoeling, maar op het moment van schrijven is het voor mij nog even wennen. Het begon aan het eind van het studiejaar 2005-2006, toen er werd gezocht naar een nieuw bestuur. Na al actief te zijn geweest bij Astatine binnen de Activiteitencommissie en de Sportcommissie en bij vv Drienerlo als commissielid an FlaZa (FlatZaalvoetbaltoernooi) en BSIT (Internationaal voetbaltoernooi), leek het bestuur mij de juiste volgende stap. En zo ben ik nu de penningmeester van S.V.A.T. Astatine en bekleed ik daarmee de mooiste functie binnen een bestuur. Zo heb ik namelijk inzicht in alle geldstromen binnen de vereniging en, nog veel belangrijker, kan ik daar ook invloed op uitoefenen. Met mijn collega-bestuurders hoop ik Astatine verder op te bouwen tot een gewaardeerde vereniging, zowel binnen als buiten de UT. We gaan verder op de voet
van de vorige besturen, die een mooie basis hebben gelegd. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij dat dit jaar nog verder kunnen doorvoeren en Astatine de uitstraling en status kunnen geven die ze verdient. Naast het besturen ga ik nog proberen wat achterstallige vakken te halen, waarbij ik een aantal van jullie wel zal tegenkomen. En anders zie ik je vast bij activiteiten, excursies of gewoon in de Astatinekamer. Samen met jullie hoop ik er dit jaar een weliswaar druk, maar vooral heel mooi jaar van te maken!
Robert Kommer
Penningmeester
3e bestuur der S.V.A.T. Astatine

Ellen Norde – Educational Affairs

Net als mijn medebestuursgenoten, ook aan mij de schone taak om een bladzijde van de ATtentie te vullen. Want tijdens onze wissel-ALV, op het moment van schrijven alweer vijf dagen geleden, zijn we officieel erkend als derde bestuur der S.V.A.T. Astatine. Daarbinnen bekleed ik de functie Commissaris Onderwijs.
Voor de mensen die me nog niet kennen zal ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Ellen Norde, ik ben 20 jaar oud en ben geboren in Borculo. Alweer drie jaar geleden ben ik van het idyllische Hengelo (Gelderland) naar Enschede getogen om daar Advanced Technology te gaan studeren. Een keuze waar ik nog steeds geen spijt van heb. Naast studeren ben ik actief bij de honk- en softbalvereniging High-Tech-Hitters. Zo heb ik een tijdje geleden (op moment van schrijven krap vier uur geleden) het jaarlijkse Double Swing toernooi georganiseerd samen met een aantal Hitters. Helaas wel veel regen gehad, maar de gezelligheid en sportiviteit waren er niet minder om. Ook probeer ik af en toe piano te spelen, een rondje te skeeleren of een boek te lezen. Verder geef ik zelfstudie-uren en werkcolleges Mathematical Modeling en werk ik een aantal uren per week voor SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling).
Gedurende mijn eerste twee jaren Advanced Technology heb ik me ingezet in een aantal commissies. Zo heb ik met veel plezier, samen met C.T.S.G. Alembic, een symposium georganiseerd. Veel ervaringen en leermomenten later had ik de wens om als bestuurlid nog
meer kennis op te doen. Ik had interesse in de functie penningmeester, maar vooral in die van Commissaris Onderwijs. Advanced Technology is een jonge opleiding en het onderwijs wordt nog voortdurend bijgeschaafd en geoptimaliseerd. AT-studenten kunnen daarbij via verschillende wegen hun meningen en aanbevelingen kwijt. Ik hoop hieraan bij te kunnen dragen door bijvoorbeeld viermaal per jaar een Studentenoverleg in te voeren en klachtenformulieren beschikbaar te stellen.
Verder zal ik me bezighouden met de boekenverkoop en een nieuw op te zetten tweedehands-boekensysteem. Daarnaast zal ik proberen te zoeken naar mogelijkheden om de boekenaankoop van derdejaars keuzevakken en master-voorbereidingsvakken te vergemakkelijken. Kortom, een aantal plannen, maar mocht je nog betere ideeën hebben, schroom niet om ze aan me voor te leggen. Onderwijs is immers een zaak die ons allen aangaat.
Komend jaar hoop ik een jaar vol uitdagingen, leermomenten en plezier tegemoet te gaan. We zullen met ons vijven ons best doen om, met de nodige hulp van Astatine-leden, de vereniging weer een stapje hoger te brengen. Later we er met zijn allen iets moois van maken!
Groeten,
Ellen Norde
Commissaris Onderwijs
3e bestuur der S.V.A.T. Astatine

Jeroen Jansen – External Affairs

Nieuw collegejaar, intro achter de rug (sommigen hebben zelfs nog meegedaan aan de na-intro), tijd voor wat anders: een jaar bestuur van de hoogste vereniging van de UT.
Maar voordat ik los ga barsten over wat ik allemaal wil gaan doen binnen Astatine, zal ik eerst wat over mezelf vertellen. Ik ben Jeroen Jansen, 22 jaar oud en ben geboren in het mooie dorpje Dalfsen. Na een aantal jaar VWO in Zwolle heb ik besloten Advanced Technology te gaan studeren en dat bevalt me nog steeds erg goed. Met trots kan ik vertellen dat ik uit de eerste lichting AT’ers kom en daarmee eigenlijk alles heb meegemaakt met betrekking tot de studie en studievereniging. In de afgelopen drie jaar heb ik al een behoorlijk aantal commissies gedraaid: ouderdagcommissie, ICAN 2006, ICAN 2007, BuCom, CoCo, WebCo, FlitCie, BBQC, Beta-dag, NICA 2006 en NICA 2007. Kortom een hele lijst.
Na een geweldige kandidaatsbestuurperiode met een hoop gezellig mensen is het dan eindelijk zover. Ik mag dit jaar het stokje over nemen van Pim Rossen die afgelopen jaar de taak van Commissaris Externe Betrekkingen vervuld heeft. Dit betekent dat ik me bezig mag houden met alles wat met externe betrekkingen te maken heeft binnen de vereniging. Velen zullen denken dat dit alleen maar zal bestaan uit het geld binnenslepen van bedrijven. Dit is echter slechts een van de activiteiten die een EB’er als taak heeft. Het is namelijk ook erg belangrijk dat bedrijven bekend raken met Advanced Technology. Ze moeten weten wat de studie inhoudt en waarom ze AT’ers aan moeten nemen om bij ze te werken. Daarbij kunnen bedrijven de studievereniging helpen bij het opzetten van excursies, lezingen, cases et cetera om op deze manier AT’ers bekend te maken met interessante bedrijven.
Met een jaar bestuur hoop ik een boel nieuwe dingen te leren. Waarschijnlijk zal ik mezelf op een andere manier gaan kennen, zal ik veel problemen tegen gaan komen, maar ik hoop vooral een hoop plezier te gaan beleven aan een jaar actief besturen.
Zo, genoeg verteld. Wil je meer over mij weten, kom dan maar een keer een biertje drinken op een van de borrels. Een kop koffie gaat er natuurlijk ook altijd in!
Jeroen Jansen
Commissaris Externe Betrekkingen
3e bestuur der S.V.A.T. Astatine 

Email them at 3ebestuur@astatine.utwente.nl 

Back to Top