5th Board

From September 2009 till September 2010, the 5th board was in charge of S.V.A.T. Astatine, consisting of:1From September 2009 till September 2010, the 5th board was in charge of S.V.A.T. Astatine, consisting of:

From left to right: Enzo Meijer, Felix Segers, Annegreet Boekeloo, Pim Momberg, Hein Verputten

Annegreet Boekeloo – Chairman

Ik ben geboren op 4 mei 1989 in Schoonhoven. Misschien een niet al te vrolijke dag (hoewel het toen ook hemelvaart was) maar ik ben er best trots op dat op mijn verjaardag de vlag halfstok mag hangen en verder vind ik de stilte om 8 uur ook nooit erg tussen al het rumoer van de verjaardagsvisite door. Ik ben opgegroeid als een echte noordeling in Erica, te Drenthe. (Nee, ik kom hier niet weg.) 
Ik ben een avonturier die niet voor iets uit de weg gaat. Ik houd van bergen beklimmen, letterlijk en figuurlijk. Zolang je maar van het uitzicht geniet! Deze zomer ben ik op alpiene cursus geweest en ik geloof dat ik het bergvirus al te pakken heb. Het is zo gaaf om over gletsjers te lopen op stijgijzers aan een touwgroep en dan prachtige bergen om je heen te zien en de top die nog zo hoog en ver weg lijkt! Naast de bergen, kamperen en backpacken houd ik er ook van om muziek te maken. Ik speel al heel lang viool en gitaar spelen en erbij zingen vind ik ook leuk. Ik voelde me echt een overwinnaar toen ik als solovioliste voor een orkest mocht spelen, toen ik bovenop voor-m’n-gevoel-de-hoogste berg stond en toen ik met een heleboel zigeunerkinderen uit Oekraïne uit volle borst stond te zingen.
Na mijn basisschool en voortgezet onderwijs jaren heb ik op het allerlaatste moment toch maar besloten om Advanced Technology te gaan studeren. Ik wilde sowieso naar Enschede. Veel technische studies, een mooie campus tussen de bomen, lekker gemoedelijk en met mooie sportfaciliteiten. 
Ik ben altijd al iemand geweest die erg veel doet en alles leuk vind en eigenlijk geen dag stil kan zitten. Vanaf m’n eerste jaar (2007/2008) ben ik dan ook al actief op verschillende vlakken. Ik zit bij de TSAC (Twentse Studenten Alpenclub) waar ik actief klim. Verder zit ik bij NSE (Navigators Studentenvereniging Enschede, één van de vier christelijke verenigingen). Ik ben bij Astatine in de ATAC, KaCo, OuCie, ChoCo en BuCom actief geweest. Ik vind het altijd superleuk om dingen te organiseren. Samen voor iets gaan en er wat moois van maken. 
Astatine vind ik echt een hele toffe vereniging waar behalve de gezelligheid, zoals de borrels en de activiteiten, ook de serieuze dingen, zoals de excursies en de colloquia, super leuk zijn. Het bestuur heeft me altijd al getrokken maar ik heb er ook lang over getwijfeld. Is een jaar niet erg lang? Is het nog combineerbaar met andere dingen? Ben ik wel geschikt? Kan ik dit wel?
Dit jaar hoop ik een aantal dingen te bereiken of te leren. Ik zie het als een grote uitdaging om communicatief sterker te worden (een telefoontje plegen was eerder voor mij een drama en ook nu vind ik het nog best eng). Als voorzitter kun je daar niet omheen maar dat gaat vast goed komen. Verder vind ik delegeren soms ook best lastig, ik heb soms de neiging om al het werk op me te nemen. Als bestuur moet je wel dus hou je maar vast. Ik vind het ook een uitdaging om de banden binnen en buiten de vereniging sterk te houden. 
Naast mijn bestuur wil ik ook nog wat aan de studie blijven doen. Ik ga een minor volgen; As the world turns: Sustainable Development in a North-South perspective. Hierbij is al zeker dat ik een field-study ga doen in een ontwikkelingsland. Dus aan het eind van het jaar moeten jullie het een paar weken met vice-voorzitter Enzo gaan doen!  
Ik ben er trots op dat ik de eerste vrouwelijke voorzitter mag zijn. Ik ben van plan er een goed jaar van te maken samen met mijn bestuursgenoten. We gaan verder bouwen aan Astatine zodat het een mooie vereniging blijft waar iedereen trots op kan zijn! 
Annegreet Boekeloo

Felix Segers – Secretary

Ik ben Felix, de secretaris van Astatine voor volgend jaar. Ik ben geboren in een dorpje in het zuiden van Duitsland 22 jaar geleden. De langste tijd van mijn leven heb ik vlak over de grens bij Nijmegen in de grote stad Kleve gewoond tot ik ging studeren. Ik wist wel dat ik iets technisch wou studeren, maar niet  precies wat. Tenslotte won de universiteit Twente het met de studie  Advanced Technology van Duitse universiteiten zoals bv. Aachen en Karlsruhe. Nu heb ik twee jaar van de studie AT achter de rug, wat me tot nu toe goed is bevallen.
In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport. Hier houd ik van veel verschillende sportsoorten die vooral te maken hebben met een bal. Dit is ook een reden waarom ik door de week op het kunstgrasveld bij de interne competitie en de houtenzaal in het sportcentrum voor de knotsbalcompetitie met een ATeam te zien ben en in het weekend bij mijn oude club in Duitsland actief voetbal. 
Sinds een half jaar train ik mee met de triatlonvereniging Aloha, mijn eerste wedstrijd was de UT-triatlon in mei. Mijn doel is zolang verder te trainen totdat ik een keer in mijn leven een kwarttriatlon (vergelijkbaar met de afstand van een Olympische triatlon) kan volhouden. 
In het afgelopen studiejaar was ik met veel plezier bij Astatine betrokken als secretaris bij de SportCo en de BBQc. Ook ben ik graag bij zo veel mogelijk Astatine-activiteiten aanwezig.
Ik hoop in het bestuursjaar veel te leren. Vooral dingen waarmee ik nu soms nog moeilijkheden heb. Verder denk ik dat het een leuk jaar wordt samen met de andere kandi´s en jullie allemaal als  actieve Astatine-leden.
Felix Segers

Pim Momberg – Treasurer

Nu mijn vakantie er weer op zit breekt het nieuwe studiejaar weer aan en word het voor mij een speciaal jaar als Penningmeester binnen het nieuwe bestuur. 
Maar hoe is het zover kunnen komen? Ik ben geboren op een koude 11 december in 1987 in het achterhoekse dorpje Aalten. Na mijn schoolperiode daar te hebben afgerond viel mijn keuze voor Advanced Technology. Deze was eigenlijk snel gemaakt, vanaf het moment dat de opleiding gestart was, wist ik dat ik deze opleiding wou volgen. Nu 2 jaar verder heb ik nog steeds geen spijt gehad van deze keus. 
Ik ben een sportieveling ten top en mijn grootste passie is dan ook wel het voetbal, vanaf mijn 6e sta ik al op het veld en als het aan mij had gelegen nog eerder. Daarnaast was ik altijd in mijn jeugd een klim en klauteraar, dit heb ik dan ook doorgetrokken in de jaren waarin ik aan survival heb gedaan en op dit moment ben ik een fanatiek klimmer bij de TSAC!
In mijn eerste jaar kon ik meteen mijn sportiviteit laten gelden binnen Astatine door in de SportCo te gaan. Dit was zo goed bevallen dat ik hier nog een jaar mee door ben gegaan. Vanuit de SportCo ben ik dan ook bij de verschillende sportteams binnen Astatine binnengerold. Belangrijkste is natuurlijk het ATeam binnen de interne voetbalcompetitie van v.v. Drienerlo. 
Veel avonden ben ik dus in het sportcentrum te vinden, maar werk ik ook nog een paar avonden in de week bij het bowlingcentrum in Enschede. Een aardig druk programma met leuke dingen waar ik mijn agenda mee vul. Maar dat is natuurlijk ook waar het studeren om gaat, veel dingen doen en lol maken.
Naast het besturen en sporten ga ik nog wat achterstallige vakken proberen te halen, hier zal ik een aantal van jullie waarschijnlijk wel tegenkomen. En anders natuurlijk bij de activiteiten, excursies of gewoon bij in de Astatinekamer.
Pim Momberg

Enzo Meijer – Educational Affairs

Het is 9 uur, als een zombie druk op ó zo bekende knopje van vloer 7. Ik strompel door de gang, kamer 713: ‘Blieps’ kamer 715: ‘Blieps’. Lampen aan, nieuw filter, 6 schepjes, druk op de knop. Ik zet het touchscreen aan, ik ben blijkbaar toch niet de enige met opstartproblemen. Ik plof neer op een bureaustoel en klap m’n laptop open. De kamerdienst is begonnen. Er is nog geen hond, en nu ik hier toch zo vroeg ben kan ik wel iets nuttig gaan doen. Ik moet nog een stukje voor op de website schrijven. Nou vooruit dan maar, daar komt ie: 

Één dag voordat onze voorzitter ter wereld kwam werd ik geboren; de derde dag van mei 1989, een goed jaar al zeg het ik zelf. En om gelijk maar even een misverstand over mijn afkomst uit de wereld te helpen. Jarenlang heb ik in het schone Krommenie gewoond, een dorp in Noord-Holland.  Ik ben dus geen Amsterdammer zoals door vele gedacht wordt. Ondertussen woon ik al enkele jaren in het Twenteland en moet zeggen dat het tukkerse leven mij langzaam aan wel begint te bevallen. Al is natuurlijk een beetje Noord-Hollandse trots nooit weg
Verder is muziek een grote hobby, 2 jaar lang heb ik Green Vibrations georganiseerd. Een muziekfestival op de campus tussen de piramides van de Witbreuksweg. Op Hemelvaartsdag vind je hier: 40 acts, 2200 bezoekers en 5000 liter gratis bier. Succes verzekerd zou je zeggen. Daarnaast speel ik samen met Pim Bullée en Monique Parfitt ook AT’ers in de 9 koppige stampende ska band ‘Ciska de Rat’. Hiermee repeteren we iedere week en treden we zo nu en dan ook op, dus kom een keer kijken! 
Om de nodige calorieën te verbranden moet er natuurlijk ook gesport worden. Het liefste doe ik dat door een stukje te hardlopen of als een aapje over de klimwand te slingeren. Maar aan een echte rotswand in het buitenland hangen vind ik toch wel het mooiste. En samen met Annegreet en Pim zitten we dus met 3 klimmers in het bestuur. Toeval? Je zou er een hele theorie op los kunnen laten met uitdrukkingen als: ‘beklimmen van bergen’ en ‘bergen werken verzetten’, maar Hein en Felix zijn net zo gemotiveerd dus ik hou het toch maar gewoon op toeval. 
Afgelopen jaren ben ik al druk in de weer geweest bij Astatine. In mijn eerste jaar heb ik de ATAC gedaan en zodoende ben ik ook bij de commissie gerold die het TNW-feest van Astatine, Alembic en Arago organiseerde. Het jaar daarop ben ik lid geworden van de BOSS de gaafste commissie van heel Astatine natuurlijk. Ook in mijn bestuursjaar zal ik lid blijven van de BOSS dit toch wel vanwege mijn voorliefde voor een heerlijk goudgeel getapt biertje. En zal ik ook wel regelmatig achter/onder de tap te vinden zijn. 
Dit jaar ben ik jullie nieuwe commissaris onderwijs. Er is op het moment genoeg aan onderwijsvernieuwing bezig op de universiteit dus ik kan flink aan het werk. Daarnaast zal ik natuurlijk  ook de boekenverkoop regelen, de OKC-panelgesprekken bijwonen, de tentamendatabase en  mastervoorlichting  bijhouden en het studentenoverleg organiseren. Verder kan je natuurlijk altijd bij mij terecht voor vragen of klachten, op het gebied van onderwijs maar ook voor andere zaken. 

PIEP! De koffie is klaar, een goed begin van de dag met een bruin bakkie pleur. Kamerdienst is misschien toch zo slecht nog niet. Ik heb nog een heel jaar met dit soort ochtenden voor de boeg, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in. Vanmiddag alweer flink bier tanken op een wisselborrel. Bestuur zijn is echt geen straf.
Enzo Meijer

Hein Verputten – External Affairs

Laten we beginnen bij het begin. Op 8 juli 1988 werd er een kleine Hein geboren in het Brabantse plaatsje Heeswijk-Dinther (het was alleen Heeswijk-Dinther van 1969 tot 1994, daar buiten waren er altijd twee dorpen Heeswijk en Dinther, dus verwar het niet). Toen ik mezelf aan het eind van de basisschool aan het vervelen was, hoopte ik dat het VWO wat meer uitdaging zou vormen. Maar in de 6 jaar die ik doorbracht op het Zwijsen College in Veghel was het moeilijkste deel uiteindelijk de keuze tussen CT of AT in Enschede.
In mijn eerste studiejaar (2006/2007) was ik al direct actief bij Astatine, wat ik natuurlijk heb voortgezet in de twee jaren daarna. Ik heb tot nu toe het volgende op mijn Astatine geweten staan, de KaCo, OuCie, Sympo, NiCAT, Chamma, CoAlA, FlitCie en BBQc. Daar zou ik ook nog de sportteams bij kunnen schrijven van de interne voetbalcompetitie, knotsbal, de BATA en het staftoernooi.
Naast al dit activisme lukte het mij om vrij redelijk door te studeren en besloot ik dat ik mijn bacheloropdracht wel in het buitenland kon doen. Het kost wat meer moeite, maar het is zeker de moeite waard om een keer een kijkje in een andere keuken te nemen qua universiteit, leven, cultuur enz.
Al heeft het ook wel nadelen, je mist best veel leuke dingen en dat besef je pas als je weg bent. Zo kon ik dit jaar niet naar het symposium en was de BuCom terwijl ik net vertrokken was. Het ergste van allemaal was dat ik pas hier te horen kreeg dat ik tot het kandidaatsbestuur was verkozen. Zodoende kon ik niet meehelpen met de AT-barbecue of voor de vakantie al een pak uit gaan zoeken.
Echter hebben we dit met z’n allen goed gemaakt tijdens de intro, bijna overal aanwezig geweest, overal ons gezicht laten zien en daarnaast al veel geregeld. En nu heb ik het stokje overgenomen van Auke Been. Ik onderhoud dit jaar de externe betrekkingen van Astatine en ik heb de uitdaging gekregen om te verbeteren wat mijn voorgangers hebben neergezet. Wat betekent dit nu voor jullie als leden van Astatine? Als eerste betekent dit dat ik aan de hele wereld ga vertellen hoe gaaf Advanced Technology is en waarom AT’ers zo aantrekkelijk zijn voor bedrijven. Natuurlijk kan het dan voorkomen dat bedrijven vinden dat wij, als S.V.A.T. Astatine, wat hulp kunnen gebruiken. Als ze ons bijvoorbeeld willen sponsoren, dan zal ik dat natuurlijk niet afslaan. Maar minstens net zo belangrijk en leuk is het als een bedrijf een lunchcolloquium komt geven of als wij een kijkje in hun keuken mogen nemen tijdens een excursie.
Genoeg woorden. Wil je meer over mij of de bedrijven waar ik contact mee heb weten, kom dan langs bij Astatine voor een bakje koffie of laten we het bespreken op een van onze borrels.
Hein Verputten

Email them at 5ebestuur@astatine.utwente.nl

Back to Top